19

Oca
2018

Japonya 2019 Yılını Türkiye Turizm Etkileşim YıIı İlan Etti

GönderenStarST/ 1370 0

Japonya Seyahat Turizm Acenteleri Birliği (JATA) CEO’su Jungo Kikuma, 2019 yılını Türkiye ve Japonya turizm etkileşim yılı ilan edeceklerini söyledi.

Beraberindeki heyet ile birlikte izmir Ticaret Odası’nı ziyaret eden Japonya Seyahat Acenteleri Birliği (JATA) Başkanı Jungo Kikuma, İzmir ve Ege’ye daha çok Japon turisti getirecek bir mekanizma ayarlamak istediklerini söyledi.

Japon turistlerin Kapadokya ve İstanbul’a ağırlık verdiklerine dikkat çeken Kikuma şunları söyledi:
“JATA olarak turistlerimizi Türkiye’ye dağıtmak istiyoruz. Bizler Japon seyahat acenteleri olarak Avrupa’da merkezi lokasyonda olmayan 30 şehir belirlemiştik. Şimdi bu sayıyı 20″ye düşürdük. Bunlara zeytin rotasını da eklemeyi planlıyoruz, izmir’den Çeşme’ye uzanan bir rota olacak.
2019 yılım Türkiye-Japonya Turizm etkileşim yılı olarak adlandırmayı düşünüyoruz.
Japonya’da 18 milyon turist seyahat ediyor. Birkaç yıl öncesine kadar Türkiye’ye gelen turist sayısı 200 bindi. Birkaç talihsiz olay nedeniyle Türkiye tehlikeli bölge konumuna düşürüldü. Şu an 50 bin civarında turist geliyor. Japon turistler Türkiye’yi çok seviyor ve Türkiye’den memnun dönüyor.
İstanbul’da bir topantıya Japonya’daki büyük turizm şirketleri katıldı ve Türkiye’nin son durumunu gördü. Türkiye’ye seyahatler daha aktif hale gelecek. Birkaç yıl içerisinde 200 binlere tekrar ulaşacağımızı düşünüyorum.”

Yorumunu bırak

Lütfen Yorum Girin.
İsminizi Giriniz
Lütfen Mail Adresinizi Giriniz
Hatalı E-Mail